Ligging, algemeen:

 

Het huis ligt op 100 stappen van de Golf van Korinthe. 10 kilometer westwaarts ligt het plaatsje Derveni, als je naar het oosten rijdt ligt eveneens op 10 kilometer afstand het plaatsje Xylokastron. Pitsa zelf is een klein langgerekt kust dorpje. Aan de noordwestkant bevindt zich de Golf van Korinthe. Het lijkt een soort binnenmeer, maar het is een heuse zee die in verbinding staat met de Adriatische zee. Ten zuidoosten ligt de Peloponnesos.

 

De "Pitsadeïko Vouno (de Pitsaberg)" met z'n 950 meter hoogte, ligt achter het huis. Leent de zee zich vooral om er in te zwemmen, te duiken, snorkelen om naar de mooie vissen te kijken, de bergen bieden de wandelaars en fietsers een geweldige uitdaging om daar sportief bezig te zijn.

 

Over sportief zijn gesproken: ook de winterbezoeker kan in de omgeving zijn hart ophalen in de twee ski centra die in de omgeving zijn: op 45 kilometer bevindt zich het skicentrum van Trikala en op 60 kilometer afstand (ten westen) bevindt zich het ski centrum van Kalavrita.

 

Vanuit Pitsa kan je allerhande mooie dagtrips maken. Athene, Korinthe, Olympia, Delfi, Epidavros, Argos, enfin: noem het, en het ligt op een zeer bereikbare afstand, waardoor je Pitsa (ook als je een historische vakantie wilt houden) prima als uitvalsbasis voor tochten hierheen kunt gebruiken.

 

Pitsa is rustig, heel rustig. Maar als je drukte zoekt, ga dan (zeker in juli en augustus) gerust naar Xylokastron. Je kunt je hart daar ophalen aan alles wat bij een actieve zomervakantie hoort.

Het huis:

 

Het huis bestaat uit drie zelfstandige woonlagen. Jouw vakantiehuis bevindt zich op de tweede woonlaag. Daardoor heb je vanaf het balkon een prachtig uitzicht over de Golf van Korinthe. Je betreedt het huis via een "luie trap". Je komt aan op een groot balkon waar je comfortabel van je uitzicht kunt genieten.

 

Een grote glazen schuifpui geeft lekker veel licht in de woonkamer. De woonkamer is ruim en in de knusse banken kan je (althans in de winter) lekker van de open haard genieten.

 

De ruime woonkeuken biedt plaats aan voldoende mensen. De keuken zelf is voorzien van een magnetron, fornuis en oven, etc.. Het huis is vooral ingericht op comfort en samenzijn. De kamer is groot en ruim maar toch gezellig en knus.

 

Grootte: Het huis biedt plaats aan maximaal  6 personen.

 

Slaapkamers: er zijn drie slaapkamers. Alle slaapkamers zijn voorzien van airco.

 

Badkamer: De badkamer is voorzien van een ligbad, toilet en vaste wastafel. Om te douchen maak je gebruik van de aparte doucheruimte met stortdouche.


Voorzieningen:

 

Het huis is voorzien van een complete keuken, met o.a. vaatwasser, elektrisch fornuis met oven, koel-vries combinatie, wasmachine, airco in alle slaapkamers, een flatscreen TV en een  DVD speler. Er is WiFi aanwezig. Voor alle voorzieningen klik hier

 

Boodschappen:

 

Voor de primaire boodschappen kan je bij de winkeltjes op zo'n 500 meter afstand terecht. Voor de "echte" boodschappen ga je naar Xylokastron of Derveni. Qua winkelkeuze is Xylokastron aan te raden. Klik hier voor uitgebreidere info


Belangrijke telefoonnummers;

 Klik op adres voor route

 

Dokter (Kentro Eigheias)/eerste hulp

Ioannou 1, Xylokastron, tel. 2743360000

 

Tandarts: Zoe Mantzorou

Notara 78, Xylokastron, tel. 2743024428

 

Kinderarts: Anastasia Argiriou

Tsaldari Panagi 33 Xylokastron, tel. 2743025222

 

Politie Xylokastron

Adamopoulou 2 Xylokastron, tel 2743029237

 

Apotheker Pitsa

Anna Samba, tel 2743041741

 

 

 

De Pefkias, één van de bekendste plekken van Xylokastron. De Pefkias is een overblijfsel van een oud bos dat langs de kust tussen Kiato en Xylokastron groeide. In Xylokastron zijn ze niet alleen erg trots op dit oude bos, maar ze zijn er ook reuze voorzichtig mee.

 

Iedere dag zie je drommen Xylokastrites (zo noemen de bewoners van Xylokastron ze zichzelf) langs het lange pad fietsen of hardlopen. Het is er schaduwrijk en meestal lekker koel. De Pefkias moet je zeker eens bezoeken en, als je van een dagje zwemmen houdt, neem je picknick en zwemspullen mee.