Vanuit Patras (vanuit de haven)


Sinds 2017 is de snelweg Olympia Odos (die loopt vanaf Athene tot aan Olympia) opgeleverd. Dat verkort de reis van Patras tot Pitsa aanzienlijk! In nog geen 3 kwartier ben je vanaf de haven in Patras in Pitsa. Voor de route klik hier

 

Rit instructie: als je Likoporia net uitrijdt en het bord Pitsa voor je ziet: voor de brug rechts, je ziet het huis voor je)


Vanuit vliegveld Athene (per auto)


Vanuit vliegveld Athene is het nagenoeg één lange weg rechtdoor. Je bent in ongeveer anderhalf uur in Pitsa. Denk er wel aan, dat je onderweg tol zult betalen. Voor de route over de weg klik hier.

 

Ritinstructie: afslag Xylokastron. Einde afrit links af. Kustweg volgen tot Pitsa. Als je Pitsa uitrijdt en je ziet het bord Likoporia, net over de tweede brug meteen links. Je ziet het huis voor je.


Vanuit vliegveld Athene (per trein)


Vanuit vliegveld Athene kom je redelijk eenvoudig per trein in Pitsa aan. Let wel op een paar dingen:

  • De Griekse treinen rijden nagenoeg stipt op tijd (je hebt dus geen speling)
  • De Griekse treinen zijn verbazingwekkend oncomfortabel qua zitcomfort
  • De toiletten in de trein zijn alleen toegankelijk als je de sleutel bij de conducteur of machinist vraagt

Als je aankomt in de aankomsthal, sla dan links af, pak vervolgens de eerste uitgang en steek de taxi straat over. aan je linkerhand zie je een lift en een roltrap, ga naar boven. Loop door tot je een luchtbrug ziet richting stationshal. In de stationshal zie je links voor je de loketten. Pas op: je moet het loket voor de suburbantrain (Proastiakos) hebben. Als je binnen een maand na aankomst naar huis terugkeert (en je doet dat weer per trein) neem dan een "allez retour Kiato". Belangrijk!! Stempel jouw kaartje af in de stempelautomaat in de stationshal.

Ga met de roltrap omlaag tot het perron.

Op dit moment is de treinverbinding naar Patras nog niet gereed. De trein stopt bij Kiato. Van daar uit kan je nu het beste een taxi naar Pitsa pakken (kosten: ongeveer € 30,--), je treft de taxi's buiten op het stationsplein (ritduur plm. 20 minuten).

Ritinstructie: In Pitsa: meteen na de tweede brug (bij het bord Likoporia) links af, je ziet het huis dan voor je.