Tocht door de bergen achter Pitsa


Een deel van deze tocht gaat via zandpaden waarvan een deel (bij "boven" -ano- Pitsa) niet van geweldige kwaliteit is. Om deze rit te maken moet je over een hoge auto beschikken. Met een "gewone" auto is deze rit af te raden.


Voor de hele rit klik hier . Deze rit is een hele aparte. Je gaat de bergen in en dat betekent dat je hier een klein beetje op moet zijn voorbereid. IN ieder geval moet je je realiseren dat je voor een deel op zandwegen gaat rijden. Niks op tegen, maar je komt wel stukken tegen waar de weg wat minder is. Heb je een luxe auto dan gaan we je deze rit afraden. Je hebt voor deze rit een wat hoger liggende auto nodig. De weg is over het algemeen verder goed genoeg en de hellingshoek valt over het algemen best wel mee. Het merendeel van de rit rijd je de auto op de stijgende delen waar je op de zandweg zit  in z'n 2 in de haarspeldbochten, en als je wat kunt opschakelen ga je tot maximaal in z'n drie. Hoger lukt niet en lager is niet nodig :-)


Deze rit brengt je achter de Pitsadeïko vouno, je rijdt dus achter villa Georgia langs, je komt uit in Ano Trikala, vlak bij de berg Chelmos. Vanaf daar rijd je weer omlaag naar Xylokastron. Overigens de w